Skrivet av: noanoa2 | 8 augusti, 2014

Dieselbränning på Nordsjön

Lämnade Inverness tillsammans med en Norlin 37a från Götet. Vi fick gasa på ordentligt först mot 5 knops motström under Kessoe Bridge och sedan in i Lossiemouth och hällregn innan tidvattnet sjunkit för mycket. Dagen efter stod gamla Nordsjön på programmet. Vi hade ca 450 Nm framför oss innan vi hoppades angöra Thyborön och Limfjorden i Danmark. Vi blev ganska ofta uppvaktade av stora nordsjödelfiner, havssulor och stormfåglar. Vinden förblev svag så det blev många timmar med järngenuan. När vi närmade oss Danmark på tredje dygnet blev vi uppropade av en stor fiskebåt: ”Noa Noa II – are you trawling or what type of fishing are you making?” !! Lustigt hur det kan bli med AIS ombord.
Framme vid Tyborön var vi lite oroade för entrén i grunda Limfjorden och pålandsvind men det gick galant. Limfjorden blev en positiv upplevelse. Vi blev bekanta med tyska seglare där han är 80 år ung och hon några år färre. Umgicks flera dagar bl.a. vid en fin orgelkonsert i Lemvig med norsk organist.
Nu den 8 augusti ligger vi i Simrishamn och det är medelhavshett. Imorgon ska vi fortsätta till Nogersund och hälsa på ur-NoaNoa.


Responses

  1. Välkomna till hemlandet (förutom Norge)!

  2. Vad trevligt att ni gått genom Limfjorden. Det har vi också gjort med vår Anaja 2. Det var en upplevelse. Det är grunt så det gäller verkligen att hålla sig i farleden, annars går det illa.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: