Skrivet av: noanoa2 | 14 juni, 2016

Gamla Nordsjön

Efter Udvår fick vi en vacker segling genom den den norska skärgården till Mandal. Vi firade Sveriges nationaldag på fina krogen. Det fanns ingen fräsch dusch i gästhamnen varför vi fortsatte till mysiga Farsund där Tobbe och Eva tillstötte. Kul! Dan efter puttrade vi till Egersund.

Vi hade planerat att segla vidare norrut till Bergen men tänkte snabbt om (i våra pigga hjärnor) och passade ett lämpligt väderfönster för segling till Shetland. Det blev därför bara ett”pitstopp” och Noa Noa II och Moana dansade ut på Nordsjön. Järngenuan några timmar sen segling i snälla undanvindar. Iskallt på natten. Såg ett gäng tumlare. Dag två åter med solsken och ginande mellan oljeriggar fick vi vindvrid till SO och besvärande korssjö. Men varför klaga, vi slapp kuling och ”gråvatten”. Igår anlände vi till Lerwick efter drygt 1,5 dygns segling. Förtöjde utanpå ”Katena Nui” med långseglarkändisen Wilfrid Ernman med hustru Astrid. Hamnade på thailändsk kvarterskrog där ankan smakade väl vilket man inte kan säga om den frityrkokade pizzan senare på kvällen. Man lär så länge man lever – inbillar vi oss!

Klicka på bilderna så blir de större.


Responses

  1. Heja Torun & Ola! Vad fint det verkar gå! Men kan tänka mej kylan om ni hade lika kallt som vi hade för några dagar sen! Idag har vi härligt sommarväder igen!
    Fortsatt god tur, så ses vi om drygt 3 veckor!
    Kerstn

  2. Nu verkar det funka med bloggen! Kul, då kan man ju hänga med. Hälsa alla sälar och grisslor och roliga infödingar!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: