Skrivet av: noanoa2 | 30 juni, 2019

2019 – årets odyssé i Östersjön

Först en njutbar vecka i Stockholms skärgård med Laurinkosterträff på Runmarö och härligt återbesök i ytterskärgården. Därefter till Oaxen för att deltaga vid systerdotter Lottas och hennes drömprins Pers bröllop. Det blev en mycket vacker tilldragelse med trevlig fest.

Ner genom sörmlands och Gryts fina skärgårdar till Harstena där vi till att börja med var den enda besökande båten i fiskehamnen – ovanligt. Midsommarafton firade vi med snabb, frisk översegling till Gotland och Lauterhorn. Testade att ta en solhöjd med min gamla sextant och rysk tidssignal på kortvåg. Det var många år sen sist men precisionen blev förvånansvärd – bara 0,25 M fel! När vi gled in i hamnen vid 18-tiden var det tyst och lugnt – inget speciellt midsommarfirande här och det tyckte vi var skönt. Efter ett par dar i det speciella, intensiva ljuset på Fårö gled vi över till Fårösunds fiskehamn där vi hittade en lugn plats längst in. Gamle kompis Pelle på Hau kontaktades och det blev middag med Pelle och Tandy som är från Soweto, Sydafrika – besök i djurpark som Tandys son startat med sin gotländska fru och höbärgning med Pelle. Pelle bjöd även på sightseeing på små slingriga, lokala kustvägar – men även till Slite och Bläse.

Vi ligger nu i Sysneudd och hukar bakom piren medan sydvästen tar i och sjön rullar tungt in mot stranden. Väntar in ”Hippo” med Per o Anna.

Klicka på bilden så blir den större och kommentera gärna – det gillar vi!

Laurinkosterträff, Roland, Torunn o Staffan

Lilla Nassa 4 juni

Svenska Högarna 5 juni

Alsundskobben 7 juni

Lotta o Per gifter sig på Oaxen 15 juni

Lauterhorn, Fårö

På besök hos Pelle på Hau.

Sysneudd

Blåeld, Sysneudd


Responses

 1. Mycket som har hänt förstås. Ni verkar ha det superbra och mysigt. Hoppas det fortsätter så. Kram på er. Holger o Birgitta instämmer

  • Kramar tillbaka!

 2. Tja, ser ut som en fin tur👍. Imponerad av solhöjden och att positionen blev så bra. Se upp för Gotland runtarna. Segla väl😎🇸🇪

  • Halloj! Tack för tipset om Gotland Runt, hade glömt det.
   Krama Eva!

 3. Trevlig resa ni gör. Fina bilder! Ha en fortsatt god tur. Hälsningar Fredrik

 4. Åh vilken härlig segling ni är på – så kul att läsa och titta på bilderna och på brudparet, vad vackert att gifta sig på en brygga! Hoppas ni får några fler härliga dagar på havet!

  • Hej Jeanette! Vi har legat inblåsta sen Sysne och nästan enda besökande båt i hamnarna i juli månad. Konstigt!

 5. Låter härligt. Var ni på det lilla museet i Sysne? Vart bär det hän nu? Själv har jag fått en inbjudan från Holger att åka med till ön i slutet av veckan.

  • Hej Gert! Fiskemuseét i Sysne missar vi aldrig. Dramatiska gamla klipp om det hårda livet som fiskare. Vi siktar mot Blekinge, kanske start i natt. Ha dé! Hälsa Holger!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: